Calendari

Day X er her! - demonstration in front of the British embassy in Copenhagen

L'Esdeveniment

Day X is here!

Day X for Julian Assange approaches. DiEM25 in Denmark, together with PEN Dansk, PEN Norsk and other organisations, wrote a letter to British Prime Minister Rishi Sunak and Lord Chancellor and Secreatry of State for Justice Alex Chalk. In the letter, we urge the British government not to comply with the US request for Assange's extradition.

We also call on everyone to join the protest happening on Tuesday 20th, from 14:00 to 15:00 in front of the British embassy in Copenhagen. More details (in Danish) below.

Carpe DiEM,

DiEM25 i Danmark

 

===================================================================


Dag X for Julian Assange nærmer sig.
 
I dagene 20.-21. februar afholder den britiske Højesteret en høring om hvorvidt Storbritannien skal efterkomme USA’s ønske om udlevering af WikiLeaks-stifter Julian Assange. Han risikerer en dom på 175 års fængsel, hvis han udleveres.
 
Det er formentlig Assanges sidste chance for at udgå udlevering.
 
I PEN er vi af den opfattelse at sagen ikke kun handler om Julian Assanges person, men i særdeleshed om frie og uafhængige journalister og mediers ret til at viderebringe fortrolige informationer, der har interesse for offentligheden.
Hvis Assange dømmes, så vil undersøgende journalister og medier verden, der graver, finder og viderebringer oplysninger som regeringer måtte anse som en trussel mod statens sikkerhed og andet følsomt stof, principielt også kunne dømmes. Anklagerne mod Assange er med andre ord et alvorligt angreb på pressefriheden.

På fredag sender vi et brev til premiereminister Rishi Sunak og justitsminister Alex Chalk på vegne af Dansk PEN og en række andre organisationer. Her opfordrer vi den engelske regering til ikke at imødekomme USA's ønske om at få Assange udleveret.

I London møder repræsentanter for Engelsk og Norsk PEN op ved højesteretsbygningen på tirsdag den 20. februar. I København  står vi udenfor Storbritanniens Ambassade på Kastelsvej 36. på Østerbro fra kl. 14 til 15.
Kom med, hvis du kan.

Du kan også sende en hilsen til Julian Assange i Belmarsh fængslet. Adressen er angivet her ovenfor.

Det er ikke en forbrydelse at bedrive journalistik!

Vols rebre informació sobre les properes accions de DiEM25? Inscriu-te aquí

Quan
20/02/2024 @ 08:00 - 09:00 EST
On
Storbritanniens Ambassade @ København, Dinamarca
Organitzador
David Vicente Contact
Audiència
Public
Event type
Manifestació

Ubicació

Storbritanniens Ambassade

Kastelsvej 36, Østerbro, København