Υποψήφιος Χαλκιδικής

Χουχούτας Νικήτας

ΝΙΚΗΤΗGreece

Ξενοδόχος

Ο Νικήτας Χουχούτας γεννήθηκε στην Ελευθερούπολη Καβάλας το 1966 και έζησε έως και την ολοκλήρωση του Λυκείου στον Πολύγυρο Χαλκιδικής.
Μετά τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Νυρεμβέργης (Γερμανία) με ειδικότητα "Διοίκηση Τουριστικών επιχειρήσεων".
Μιλάει Γερμανικά και Αγγλικά. Είναι έγγαμος και έχει μία κόρη.
Από το 1991 είναι ξενοδόχος στη Νικήτη Χαλκιδικής ,από το 1996 έχει πρόσθετη δραστηριότητα Γραφείο Γενικού Τουρισμού - ενοικιάσεις αυτοκινήτων και από το 2013 κατάστημα εστίασης στην Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας.
Το 1998 και το 2001 πιστοποιήθηκε από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα ως το πρώτο ξενοδοχείο της Ελλάδας με οικολογική και περιβαλλοντική διαχείριση (EMAS).
Από το 2008 έως το 2014 διετέλεσε γενικός γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Τουριστικών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Ελλάδος (HATTA).
To 2006 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος στον πρώην Δήμο Σιθωνίας, το 2009 υποψήφιος Βουλευτής Χαλκιδικής με τους Οικολόγους Πράσινους , το 2012 υποψήφιος Βουλευτής Χαλκιδικής με τον ΣΥΡΙΖΑ και το 2019 υποψήφιος Βουλευτής Χαλκιδικής με το ΜέΡΑ25
Ιδιαίτερη είναι η ενασχόλησή του με θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και
συμμετέχει ανελλιπώς σε αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας σε ορφανοτροφεία της Αφρικής,καθώς επίσης σε κινήσεις εναντίον της καταστροφής του περιβάλλοντος, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.