Υποψήφια Α' Πειραιώς

Γεωργουλέα Σωτηρία-Κυριακή (Σάντυ)

Πολιτικός Μηχανικός

Κατάγεται από την Καρδαμύλη και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Είναι απόφοιτη του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου Ξάνθης με μεταπτυχιακές σπουδές στο ΕΜΠ, στον τομέα του αντισεισμικού σχεδιασμού των κατασκευών. Εργάζεται ως πολιτικός μηχανικός στον ιδιωτικό τομέα στην Αθήνα.
Από τα πρώτα της φοιτητικά χρόνια υπήρξε ενεργό μέλος του φοιτητικού κινήματος και σήμερα είναι μέλος του ΔΣ του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών. Συμμετέχει στις παρατάξεις Αριστερή Αγωνιστική Ενωτική Συσπείρωση στο ΤΕΕ και την Πρωτοβουλία Ενωτικής Συσπείρωσης Αριστεράς στον Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας. Είναι μέλος της Λαϊκής Ενότητας από το 2015.
Ως μαχόμενη μηχανικός, συμμετείχε στους αγώνες για την υπεράσπιση των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, για ασφαλείς δημόσιες υποδομές, για την προστασία του περιβάλλοντος, για την υπεράσπιση συναδέλφων-ισσών απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Συμμετείχε στη διαμόρφωση της πρότασης του σωματείου για τη σύναψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για εργαζόμενους-ες σε τεχνικές, κατασκευαστικές και μελετητικές επιχειρήσεις.