Υποψήφιος Αρκαδίας

Γκάρτζος Δημήτρης

ΤΡΙΠΟΛΗGreece

Αγρότης, Οινοποιός

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962, σπούδασε μηχανική της ηλεκτρονικής στο Ηνωμένο Βασίλειο και κατόπιν χωροταξία και πολεοδομία στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Κατάγεται από την οικογένεια Βασιλείου, νομικών της Τρίπολης και από την οικογένεια Γκάρτζου, κτηνοτρόφων από το χωριό Τζούρτζια (Αγ. Παρασκευή) του Ασπροποτάμου της Αθαμανίας (βλέπε λήσταρχος Γρηγόρης Γκάρτζος – tamos.gr).

Από το έτος 1993 μέχρι και το έτος 2006, ασχολήθηκε με μελέτες για την οικιστική και ανάπτυξη, διευθύνοντας το τμήμα χωροταξικών, πολεοδομικών και των μελετών εφαρμογής πολεοδομικών σχεδίων, πρώτης και παραθεριστικής κατοικίας, όπου ως σημαντικότερα έργα αναφέρονται ενδεικτικά η πολεοδομική μελέτη επέκτασης του σχεδίου πόλης των: Δήμων Κρωπίας, Καλυβίων-Θορικού, Χαλκίδας, Παιανίας κλπ., όπως και σε περιοχές παραθεριστικής κατοικίας πχ. στην τότε κοινότητα Αναβύσσου Αττικής, στην Ηράκλεια της Χαλκιδικής, την Ασπροβάλτα και άλλες.

Από το έτος 2002 και μετέπειτα ασχολείται και βιοπορίζεται στο χωριό Παλλάντιο Αρκαδίας, όπου παράγει κρασί από τη γηγενή ποικιλία του οροπεδίου της Μαντινείας, το μοσχοφίλερο.

Από την παιδική του ηλικία είναι αθλητής του ναυτικού ομίλου στο Παλαιό Φάληρο (ΝΟΠΦ) και ενεργό μέλος της κοινότητας των ιστιοπλόων.