Kalender

Protest Against Trans Hate in The Netherlands

Arrangementet

Saturday November 18th @ 12:30

Jaarbeursplein, Utrecht, The Netherlands

Everyone take the street against trans-hate

https://www.platformstopracisme.nl/iedereen-op-straat-tegen-trans-haat/

Op zaterdag 18 november gaan de trans haters van Voorzij weer de straat op met hun extreemrechtse bondgenoten. Vanuit het Platform Stop Racisme organiseren we om 12.30 op het Jaarbeursplein een breed protest tegen trans haat. Via de link onderaan kun je als organisatie ook de oproeptekst tekenen.

Op 18 november organiseert een bonte coalitie van trans haters en rechtsextremisten een protest onder de leus 'let women speak'. Dit kunnen we niet zomaar voorbij laten gaan. Trans mensen worden door hen op grond van hun anders-zijn weggezet als minder, gestoord; net als homo's en lesbiennes vroeger. Als we om zorg of bescherming vragen, ziet een luid deel van de politiek ons als lastig of niet relevant.

Deze ontwikkeling is onderdeel van een wereldwijde trend. Gesteund door ultraconservatieve miljardairs uit de VS is extreemrechts bezig aan een opmars. Zij richten zich niet alleen tegen trans mensen, maar bijvoorbeeld ook tegen zwarte mensen en toegang tot abortus. De strijd voor seksuele bevrijding gaat hand in hand met de strijd tegen racisme.

Het geluid van deze trans haters wordt al veel te serieus genomen: door hun kabaal verklaarde de regering bijvoorbeeld een kleine maar belangrijke aanpassing van de transwet controversieel. Tellen trans rechten alleen als het goed gaat? Dat mogen we niet accepteren.

We moeten samen onze stem laten horen, ons laten zien tegen wie (onze) rechten wil afnemen, wie ons terug de  kast in willen hebben, of achter het aanrecht, of “terug naar waar we vandaan komen”.

 

Vil du bli informert om DiEM25s aktiviteter? Registrer deg her.

Når
18/11/2023 @ 06:30 EST
Hvor
Jaarbeursplein @ Utrecht, Netherlands
Arrangør
Andrew McConachie Contact
Publikum
Offentlig, opp til 10000 deltakere
Event type
Street action

Sted

Jaarbeursplein

Jaarbeursplein, Utrecht, Netherlands