Calendário

Κάλεσμα στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις

O Evento

                                    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ!
Κάλεσμα του ΜέΡΑ25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις
26/4 8.30 π.μ. Εφετείο, συνέχιση δίκης ΧΑ στο β’ βαθμό
27/4 6.30 μμ. ΗΣΑΠ Ηρακλείου

Την Τετάρτη 26/4 συνεχίζεται η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ σε δεύτερο βαθμό, με την εξέταση της δολοφονικής επίθεσης και απόπειρας ανθρωποκτονίας στους Αιγύπτιους αλιεργάτες.

Η δίκη της ΧΑ διεξάγεται σε μια περίοδο που τα απομεινάρια της ναζιστικής συμμορίας προσπαθούν να σηκώσουν κεφάλι, είτε με τις απόπειρες του καταδικασμένου ναζιστή Κασιδιάρη, είτε άλλων «μπροστάρηδων» των ναζιστών, όπως του πρ. αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αν. Κανελλόπουλου.

Η κυβέρνηση με τις μεθοδεύσεις της με τον εκλογικό νόμο, που καθόλου δεν στοχεύουν στην πραγματικότητα στην οριοθέτηση του ναζιστικού φαινομένου, όχι απλώς δεν κινείται σε λογική καταπολέμησης της φασιστικής απειλής, αλλά αντίθετα κινδυνεύει να ηρωοποιήσει τους εγκληματίες ναζιστές. Αλλά και με την συνολική πολιτική της, που στηρίζεται στην ακροδεξιά ατζέντα, την καταστολή και το ρατσισμό, τροφοδοτεί ιδεολογήματα που διαχρονικά αξιοποιεί ο φασιστικός χώρος.

Δεν είναι τυχαίο ότι το τελευταίο διάστημα φασιστικές / ναζιστικές ομάδες προσπαθούν να επανεμφανιστούν στις περιοχές της Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδέλφειας, N. Ηρακλείου, γράφοντας ναζιστικά συνθήματα πετώντας τρικάκια φασιστικού/ναζιστικού περιεχομένου.

Δεν θα τους περάσει! Ο λαός και η νεολαία μόνο μπορούν με τους αγώνες τους να βάλουν οριστικό φραγμό στην προσπαθεί του φιδιού να ανασυγκροτηθεί.

Στηρίζουμε τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις- Τελεσίδικη καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης της ΧΑ.

Κανένα δημόσιο βήμα – κανένα δημόσιο χώρο στο φασισμό.

Você quer ser informado sobre as ações do DiEM25? Inscreva-se aqui.

Quando
26/04/2023 @ 07:30 CET
Onde
Εφετείο Αθηνών @ Αθήνα, Grécia
Organizador
ΜέΡΑ25 Contact
Participantes
Público
Tipo de evento
Gathering

Localização

Εφετείο Αθηνών